Wij helpen je graag!

Laat een bericht achter

Contactgegevens

Kom langs

Nieuwe Ebbingestraat 53, 9712 NE Groningen

Veelgestelde vragen

Airconditioning

De ideale temperatuur in uw slaapkamer hangt sterk af van uw persoonlijke voorkeur. Over het algemeen geven veel mensen de voorkeur aan een iets koelere slaapomgeving dan de gemiddelde kamertemperatuur. Een temperatuur van ongeveer 18 tot 19 graden Celsius wordt vaak als aangenaam ervaren. Wij raden aan om te starten met deze instelling en vervolgens te experimenteren om te ontdekken wat voor u het meest comfortabel is.
Hoewel het technisch onmogelijk is om een volledig geluidloze airco te bieden – alle airconditioners produceren enig geluid door hun mechanische onderdelen – zorgen de door ons geselecteerde modellen ervoor dat dit geluid tot een absoluut minimum wordt beperkt. Onze airco's zijn zorgvuldig ontworpen en geïnstalleerd om een zo laag mogelijk geluidsniveau te garanderen, zodat uw slaap niet verstoord wordt.
Regelmatig onderhoud is cruciaal voor airconditioners om de levensduur te verlengen en storingen te voorkomen. De frequentie hangt af van het type apparaat.
Een split airco, mits goed onderhouden en bij normaal gebruik, kan een levensduur van ongeveer 12 tot 15 jaar hebben.
Airconditioners zijn zeer geschikt als aanvullende verwarmingsbronnen. Ze werken efficiënt samen met systemen zoals vloerverwarming, vooral omdat vloerverwarming trager opwarmt.
Over het algemeen is het niet nodig om een nieuwe elektrische groep aan te leggen voor een kleine airco. De meeste airco's gebruiken tussen de 997 en 1400 watt, waardoor ze vaak op een bestaande groep passen. Grotere airco’s dienen wel op een aparte groep aangesloten te worden.

Laadpaal

Over het algemeen hebben laadpalen voor thuisgebruik weinig onderhoud nodig. Het is echter belangrijk om regelmatig de laadkabel en connectors te controleren op eventuele schade of slijtage en om periodieke veiligheidsinspecties uit te voeren.
Ja, er zijn bepaalde vereisten voor de installatie van een laadpaal thuis, waaronder een voldoende elektrische capaciteit, geschikte bedrading en mogelijk een aardlekschakelaar. Een professionele installateur kan u adviseren over de specifieke vereisten voor uw situatie.  
In sommige gevallen kunnen huurders en appartementbewoners een laadpaal installeren, maar dit is afhankelijk van de regels en voorschriften van de verhuurder of de Vereniging van Eigenaren (VvE).  
De laadtijd van een elektrisch voertuig varieert afhankelijk van factoren zoals de capaciteit van de batterij, het type laadpaal en het vermogen van het elektriciteitsnet. Over het algemeen kan het opladen enkele uren tot enkele tientallen minuten duren, afhankelijk van het gebruikte laadniveau.  
Het installeren van een laadpaal thuis biedt gemak, snelheid en efficiëntie bij het opladen van elektrische voertuigen. Het stelt eigenaren in staat om hun voertuigen op te laden in hun eigen oprit of garage, waardoor ze niet afhankelijk zijn van openbare laadstations.  
Een laadpaal voor elektrische voertuigen is een oplaadstation dat elektrische auto's oplaadt door elektriciteit van het elektriciteitsnet naar de batterij van het voertuig te sturen. Het werkt door middel van een connector die wordt aangesloten op het voertuig.  

Thuisbatterij

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat energie kan opslaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of afkomstig is van het elektriciteitsnet. Het slaat overtollige energie op voor later gebruik, waardoor huiseigenaren zelfvoorzienend kunnen zijn.
Sommige regio's bieden subsidies, belastingvoordelen of andere financiële incentives voor huiseigenaren die een thuisbatterij installeren als onderdeel van een duurzaam energie-initiatief. Het is raadzaam om lokale programma's te onderzoeken om te zien welke mogelijkheden beschikbaar zijn.
Hoewel een thuisbatterij kan helpen om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, is het in de meeste gevallen niet realistisch om volledig onafhankelijk te zijn. Het elektriciteitsnet blijft een betrouwbare back-upbron.  
De kosten voor het installeren van een thuisbatterij kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het merk, de capaciteit en de installatiekosten. Gemiddeld kunnen de kosten enkele duizenden tot tienduizenden euro's bedragen.  
De levensduur van een thuisbatterij varieert, maar ligt meestal tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van het merk, het type batterij en het gebruikspatroon.
Een thuisbatterij kan helpen om energie te besparen, de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, energieprijzen te verlagen en de zelfvoorzienendheid te vergroten door gebruik te maken van zelf opgewekte zonne-energie.  
Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat energie kan opslaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of afkomstig is van het elektriciteitsnet. Het slaat overtollige energie op voor later gebruik, waardoor huiseigenaren zelfvoorzienend kunnen zijn.  

Warmtepompen

Ja, veel warmtepompen kunnen ook worden gebruikt voor koeling door het proces om te keren, waarbij warmte van binnen naar buiten wordt verplaatst, waardoor de binnentemperatuur wordt verlaagd. Dit wordt vaak aangeduid als een omkeerbare of omkeerbare warmtepomp.
De levensduur van een warmtepomp varieert afhankelijk van het merk, het model en het onderhoud, maar ligt over het algemeen tussen de 15 en 20 jaar.  
Warmtepompen variëren in grootte afhankelijk van het type en de capaciteit. Sommige modellen kunnen binnen worden geïnstalleerd, terwijl andere buiten worden geplaatst, zoals bijvoorbeeld een buitenunit voor een lucht-water warmtepomp.  
Warmtepompen zijn energie-efficiënt, verminderen de CO2-uitstoot, zorgen voor lagere energiekosten op lange termijn en zijn vaak milieuvriendelijker dan traditionele verwarmingssystemen.  
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de omgeving haalt (lucht, water, grond) en deze opwaardeert om te gebruiken voor verwarming en soms ook voor koeling in huis. Het werkt op een vergelijkbare manier als een koelkast, maar dan omgekeerd.  

Zonnepanelen

Afhankelijk van uw locatie kunnen er verschillende subsidies en belastingvoordelen zijn voor de installatie van zonnepanelen.
Zonnepanelen kunnen de waarde van uw huis verhogen door lagere energiekosten en een verbeterde energie-efficiëntie.
De geschiktheid van uw dak hangt af van de sterkte, oriëntatie, hellingshoek en de hoeveelheid zonlicht die het ontvangt. Een zonne-energiespecialist kan dit voor u beoordelen.
Zonnepanelen verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, verminderen de uitstoot van broeikasgassen en dragen bij aan een duurzamere energievoorziening.
Batterijen kunnen overtollige energie opslaan die door zonnepanelen wordt geproduceerd voor gebruik tijdens piekuren of wanneer er geen zonlicht is.
Ja, zonnepanelen kunnen op zowel platte als hellende daken worden geïnstalleerd. Bij platte daken is het belangrijk om de juiste hellingshoek te kiezen voor maximale efficiëntie.
Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud. Het is aan te raden om ze regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen of opstoppingen door bladeren of vuil.
Zonnepanelen werken ook in de winter en op bewolkte dagen, hoewel hun efficiëntie afneemt bij minder zonlicht
Overtollige energie kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, vaak in ruil voor een vergoeding of korting op uw energierekening, of het kan worden opgeslagen in een thuisaccu voor later gebruik.
Dit hangt af van uw energieverbruik, de efficiëntie van de panelen, en de hoeveelheid beschikbaar zonlicht. Gemiddeld heeft een huishouden in Nederland tussen de 10 en 15 panelen nodig.
In de meeste gevallen is geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen, maar het is altijd verstandig om dit te controleren bij uw lokale gemeente.
Hoewel het mogelijk is, wordt zelfinstallatie niet aanbevolen vanwege de technische complexiteit en veiligheidsrisico's. Professionele installatie wordt sterk aangeraden.
De kosten variëren afhankelijk van de grootte van het systeem, het type panelen en de installatiekosten. Een gemiddeld systeem kan variëren van €4.000 tot €12.000.
Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee, hoewel de efficiëntie in de loop van de tijd kan afnemen.
Monokristallijne panelen zijn gemaakt van één kristalstructuur en zijn over het algemeen efficiënter. Polykristallijne panelen bestaan uit meerdere kristallen en zijn meestal goedkoper maar iets minder efficiënt.
Zonnepanelen, ook bekend als fotovoltaïsche (PV) panelen, zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze bestaan uit cellen die zonlicht absorberen en omzetten in energie.
Zonnepanelen gaan doorgaans 25 tot 30 jaar mee. De productgarantie is meestal 10 tot 15 jaar, terwijl de vermogensgarantie verzekert dat de panelen na 25 jaar nog 80-90% van hun oorspronkelijke vermogen produceren.
Het rendement van zonnepanelen wordt meestal uitgedrukt als een percentage en geeft aan hoe efficiënt de panelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Dit rendement kan variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de panelen, de locatie, de hellingshoek en eventuele schaduw. Het wordt berekend door de opbrengst van de panelen te delen door de hoeveelheid zonlicht die erop valt. Typisch commerciële zonnepanelen hebben een rendement tussen de 15% en 20%.

Bespaar direct met zonnepanelen!

"*" geeft vereiste velden aan

  • Bespaar €1.300 per jaar
  • De beste installateurs van NL
  • Binnen 3 weken geinstalleerd
  • Terugverdientijd 3 jaar
zonnepanelen-kopen-in-jouw-regio-1-scaled