Ontdek de potentie van jouw platte dak met zonnepanelen van Voltier

avatar-placeholder

Mees Riese

2022-11-12-e1705418585310

Heb je een plat dak en overweeg je zonnepanelen? Bij Voltier geloven we dat elk plat dak een onbenutte kans biedt voor duurzame energie. In deze blog delen we onze inzichten over waarom een plat dak ideaal is voor zonnepanelen en verkennen we de diverse installatiemogelijkheden.

Waarom zijn zonnepanelen ideaal voor een plat dak?

Een plat dak biedt unieke voordelen voor de installatie van zonnepanelen:

 • Optimale hellingshoek
  Met een plat dak hebben we de vrijheid om de perfecte hellingshoek voor je panelen te kiezen, wat zorgt voor maximale zonne-energieopname.
 • Minder schaduw
  Platdakconstructies hebben vaak minder last van schaduw, waardoor je panelen efficiënter zonlicht opvangen.
 • Esthetische flexibiliteit
  Omdat zonnepanelen op platte daken minder zichtbaar zijn, kan je kiezen voor efficiëntere panelen met een witte backsheet, die meer stroom genereren zonder dat ze visueel storend zijn.

Installatie opties van zonnepanelen op een plat dak

Bij Voltier gebruiken we hoogwaardige montagesystemen van FlatFix Fusion. We installeren zonnepanelen onder een hoek van 10-15 graden met twee hoofdopstellingen:

 • Landscape of portrait opstelling
  Afhankelijk van je dakoppervlak worden de panelen horizontaal of verticaal geplaatst. Met een zuidgerichte lijn en een tussenruimte van 50 cm tussen de rijen om schaduwvorming te voorkomen.
 • Oost-west opstelling
  Deze opstelling plaatst panelen tegenover elkaar gericht op het oosten en westen, voor een gelijkmatige zonblootstelling gedurende de dag. Dit maakt ook een compactere plaatsing mogelijk voor meer panelen op je dak.

Verankering en veiligheid

Voor de stabiliteit van de zonnepanelen gebruiken we speciale ballastbakken gevuld met stenen of beton, afgestemd op de hoogte en locatie van je dak en de afstand van de panelen tot de dakrand. Dit garandeert dat je zonnepanelen stevig blijven liggen, zelfs tijdens zware stormen.

Is jouw platte dak geschikt voor zonnepanelen?

Benieuwd of jouw platte dak geschikt is voor zonnepanelen? Onze experts van Voltier staan klaar om je te adviseren. Neem contact op via 050 2340880 of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek. We analyseren je situatie en bieden oplossingen op maat, afgestemd op jouw specifieke behoeften en dakconstructie.

Bij Voltier zijn we toegewijd aan het realiseren van je duurzaamheidsdoelen. We kijken ernaar uit om samen met je te werken aan een groenere toekomst, beginnend met jouw platte dak.