Airco in de slaapkamer

Ontdek de Airco die bij jou past

"*" geeft vereiste velden aan

  • Bespaar €1.300 per jaar
  • De beste installateurs van NL
  • Binnen 3 weken geinstalleerd
  • Terugverdientijd 3 jaar

De huidige stand van zaken in Nederland

In Nederland zijn er verschillende subsidiemogelijkheden en financiële regelingen beschikbaar om de aanschaf van airconditioning te stimuleren. Hoewel airconditioning vaak wordt geassocieerd met koelen, zijn moderne systemen ook in staat om efficiënt te verwarmen.

Dit maakt ze een interessante optie voor energiezuinige klimaatbeheersing in huis. In dit artikel vertellen we je meer over deze regelingen en waarom airconditioning een slimme investering is, zelfs zonder subsidies.

Subsidies voor Airconditioning


ISDE-subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) biedt subsidies voor bepaalde soorten warmtepompen die ook als airconditioning kunnen dienen. Voor de meest actuele informatie over de ISDE en welke systemen in aanmerking komen, kun je de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.


Gemeentelijke Subsidies

Sommige gemeenten bieden lokale subsidies aan voor de installatie van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, waaronder airconditioning. De beschikbaarheid en hoogte van deze subsidies kunnen per gemeente verschillen. Het is daarom verstandig om bij je eigen gemeente na te vragen welke mogelijkheden er zijn..

BTW-Teruggave

Hoewel er momenteel geen specifieke regeling is voor BTW-teruggave op airconditioning, zijn er andere fiscale voordelen waar je van kunt profiteren. Zo kunnen ondernemers vaak de BTW op investeringen in klimaatbeheersing terugvragen als onderdeel van hun bedrijfskosten.

Lees meer
Airco in de slaapkamer

De toekomst van airconditioning

Airconditioning speelt een belangrijke rol in het energiezuinig beheren van het binnenklimaat. Ze bieden een efficiënte en flexibele oplossing voor zowel koeling als verwarming.

Hoewel directe subsidies in Nederland variëren, is het duidelijk dat airconditioningsystemen een steeds belangrijkere rol zullen spelen in de klimaatbeheersing van de toekomst.

istockphoto-1339226451-1024×1024

De waarde van airconditioning

Zelfs zonder directe subsidies zijn moderne, energiezuinige airconditioningsystemen een waardevolle investering dankzij de besparingen op energiekosten en de verhoging van de woningwaarde. Bovendien bieden ze een hoog niveau van comfort.

De markt voor airconditioningsystemen groeit, wat leidt tot betere technologieën en lagere prijzen. Het is dus een goed moment om te investeren in airconditioning..

Google logo
4.7/5
ghv

BTW-Teruggave op airconditioning


Verbeterd comfort

Airconditioning zorgt voor een aangename binnentemperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Dit verhoogt het wooncomfort aanzienlijk.


Energie-efficiëntie

Moderne airconditioningsystemen zijn zeer energie-efficiënt en kunnen zowel koelen als verwarmen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten in vergelijking met traditionele verwarmings- en koelsystemen.


Verhoging huiswaarde

Een woning met een energiezuinig klimaatbeheersingssysteem is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van je huis verhogen.

Heb je interesse in airconditioning?

Wil je meer weten over airconditioningsystemen en de voordelen die ze bieden?

Neem dan contact op met Voltier voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om je te informeren over de mogelijkheden en voordelen van deze slimme energieoplossing.

Contact opnemen
Installatiepagina foto 2

Contactgegevens

Kom langs

Nieuwe Ebbingestraat 53, 9712 NE Groningen