Laadpaal 4

Ontdek de laadpaal die bij jou past

"*" geeft vereiste velden aan

  • Bespaar €1.300 per jaar
  • De beste installateurs van NL
  • Binnen 3 weken geinstalleerd
  • Terugverdientijd 3 jaar

Startsubsidie voor elektrische auto's

Bij Voltier zetten we ons in voor duurzame mobiliteit, en een belangrijk onderdeel hiervan is het stimuleren van elektrisch rijden. Vanaf 9 januari is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aankoop van een elektrische auto. De subsidiebedragen zijn ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar, wat betekent dat je € 2.950 subsidie kunt ontvangen voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikt model. Deze subsidie geldt ook voor private lease.

Het doel van de subsidieregeling

De overheid wil elektrisch rijden toegankelijker en betaalbaarder maken. Ondanks dat elektrisch rijden op de lange termijn voordeliger is dan rijden op benzine of diesel, liggen de initiële kosten voor de aankoop van een elektrische auto hoger.

Met een subsidiepot van € 87,4 miljoen probeert de overheid deze drempel te verlagen.

istockphoto-1326374838-1024×1024 (1)

Voorwaarden voor subsidie

Er zijn specifieke voorwaarden verbonden aan het ontvangen van deze subsidie. De nieuwprijs van de elektrische auto moet tussen € 12.000 en € 45.000 liggen en de auto moet een minimale actieradius van 120 kilometer hebben.

Daarnaast is het noodzakelijk om een koopovereenkomst te kunnen overleggen.

Contact opnemen
Airco op schuin dak

Overige stimuleringsmaatregelen voor elektrisch rijden

Naast de subsidie zijn er andere maatregelen om elektrisch rijden te bevorderen. Zo geldt er in 2024 een lagere bijtelling voor zakelijke elektrische auto’s (16% in plaats van 22% voor brandstofauto’s) en zijn volledig elektrische auto’s momenteel vrijgesteld van wegenbelasting.

.

Google logo
4.7/5
234567

BTW-Teruggave

Ook zijn er BTW-teruggaves mogelijk voor laadpalen. Ben je benieuwd hoe je de BTW op je thuisbatterij kunt terugvragen en welke voordelen dit met zich meebrengt?

Klik dan op de onderstaande link voor meer informatie.

Lees meer
Nieuwe asset 2

Heb je interesse in een laadpaal?

Wil je meer weten over laadpalen en de voordelen die ze bieden? Neem dan contact op met Voltier voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om je te informeren over de mogelijkheden en voordelen van deze duurzame opl.

Contact opnemen
Installatiepagina foto 2

Contactgegevens

Kom langs

Nieuwe Ebbingestraat 53, 9712 NE Groningen