zonnepanelen-kopen-in-jouw-regio-1-scaled

Ontdek de zonnepanelen die bij jou past

"*" geeft vereiste velden aan

  • Bespaar €1.300 per jaar
  • De beste installateurs van NL
  • Binnen 3 weken geinstalleerd
  • Terugverdientijd 3 jaar

De huidige stand van zaken in Nederland

In Nederland zijn er verschillende subsidiemogelijkheden en financiële regelingen beschikbaar om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. De overheid en sommige gemeenten bieden subsidies aan, en daarnaast kun je profiteren van een aantrekkelijk belastingvoordeel: de BTW-teruggave op zonnepanelen. In dit artikel vertellen we je meer over deze regelingen en waarom zonnepanelen een slimme investering zijn, zelfs zonder subsidies.

Subsidies voor zonnepanelen


Gemeentelijke Subsidies

Veel gemeenten bieden lokale subsidies aan voor de installatie van zonnepanelen. De hoogte en beschikbaarheid van deze subsidies kunnen per gemeente verschillen. Het is daarom verstandig om bij je eigen gemeente na te vragen welke mogelijkheden er zijn.


BTW-Teruggave op Zonnepanelen

De toenemende productie van zonne- en windenergie zorgt voor pieken in het elektriciteitsnet. Thuisbatterijen helpen om deze pieken op te vangen en het net te stabiliseren.

De waarde van zonnepanelen

Zelfs zonder directe subsidies zijn zonnepanelen een waardevolle investering dankzij de besparingen op energiekosten en de verhoging van de woningwaarde.

Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere wereld. De markt voor zonnepanelen groeit, wat leidt tot betere technologieën en lagere prijzen. Het is dus een goed moment om te investeren in zonnepanelen.

Google logo
4.7/5
dft

BTW-Teruggave op Zonnepanelen

Een recente ontwikkeling maakt het nog aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen: sinds 2023 kun je de BTW op zonnepanelen terugvragen. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven, waardoor de drempel om over te stappen op duurzame energie aanzienlijk lager wordt.

Lees meer
istockphoto-1339226451-1024×1024

Heb je interesse in zonnepanelen?

Wil je meer weten over zonnepanelen en de voordelen die ze bieden? Neem dan contact op met Voltier voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze experts staan klaar om je te informeren over de mogelijkheden en voordelen van deze duurzame energieoplossing.

Contact opnemen
Installatiepagina foto 2

Contactgegevens

Kom langs

Nieuwe Ebbingestraat 53, 9712 NE Groningen