95 procent van de consumenten met zonnepanelen is tevreden met duurzame energie

black-solar-panels-on-a-dark-roof-under-a-blue-sky

De duurzame oplossing voor een betaalbare energierekening

Recent onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) heeft opnieuw bevestigd wat veel zonnepaneelbezitters al weten: zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Maar liefst 95 procent van de consumenten die zonnepanelen hebben laten plaatsen, is tevreden met hun investering. Dit positieve sentiment strekt zich uit over alle inkomensgroepen, wat aantoont dat verduurzaming voor iedereen toegankelijk en voordelig kan zijn.

Minder zorgen, Meer controle

Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat zonnepaneelbezitters zich significant minder zorgen maken over hun energierekening. Slechts een derde van de huishoudens met zonnepanelen maakt zich nog zorgen, vergeleken met meer dan de helft van de huishoudens zonder duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepompen of isolatie.

Olof van der Gaag, voorzitter van NVDE, benadrukt dat verduurzaming de meest structurele oplossing biedt voor een betaalbare en voorspelbare energierekening. Door te investeren in zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en zelfs elektrische auto's, krijgen consumenten meer grip op hun energiekosten. Dit geldt niet alleen voor huiseigenaren, maar ook voor huurders, die bijna net zo tevreden zijn over hun zonnepanelen als huiseigenaren.

Trots en aanbevelingen

Naast financiële voordelen ervaren zonnepaneelbezitters ook emotionele voordelen. Zo geeft 94 procent aan het fijn te vinden hun eigen energie op te wekken en is 76 procent trots op hun zonnepanelen. Bijna alle zonnepaneelbezitters zouden de aanschaf van zonnepanelen aan anderen aanbevelen, wat aangeeft dat de tevredenheid hoog is en dat de voordelen van zonnepanelen goed worden erkend door degenen die ze gebruiken.

Toekomstgericht

Het onderzoek laat ook zien dat de overheidssubsidies een belangrijke rol spelen bij de beslissing om zonnepanelen aan te schaffen. Ongeveer de helft van de kopers geeft aan dat financiële steun hen heeft geholpen bij hun besluit. Dit benadrukt het belang van ondersteunende beleidsmaatregelen om duurzame oplossingen verder te stimuleren en voor meer huishoudens bereikbaar te maken.

Conclusie

Zonnepanelen blijven dus niet alleen een effectieve manier om de CO2-voetafdruk te verlagen, maar ook een praktische manier om de energierekening te verlagen en de controle over energiekosten te vergroten. Of je nu een huiseigenaar bent of een huurder, zonnepanelen bieden tastbare voordelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Overweeg je nog steeds om over te stappen op zonne-energie? De cijfers spreken voor zich: de meerderheid van de zonnepaneelbezitters zou het zo weer doen.

Wil je meer weten over hoe zonnepanelen ook jouw energierekening kunnen verlagen? Neem dan contact op met een van onze experts bij Voltier.nl voor advies op maat!